MIDDELBURG
Een bezoek aan de nabij gelegen historische binnenstad van Middelburg, om er gezellig te winkelen of een bezoek te brengen aan het Zeeuws museum mag niet ontbreken.
Een rondvaart in Middelburg zelf, maar ook een vaartocht naar het Veerse meer via het historische stadje Veere behoort tot de mogelijkheden.
VLISSINGEN
Of misschien brengt u liever een bezoek aan de maritieme kustplaats Vlissingen en zijn mooie boulevard met uitzicht op de grote zeeschepen met bestemming Antwerpen, Gent, Terneuzen of Vlissingen.
Vanaf hier kunt u de wisseling van de Belgische of Nederlandse loodsen op de Rede van Vlissingen gadeslaan. Is hierdoor uw interesse gewekt voor het maritieme verleden van Vlissingen en zijn zeehelden? Dan is het Maritiem Museum een aanrader. Bovenop de Arsenaaltoren heeft u een uniek uitzicht over de omgeving.
DOMBURG
Het mondaine Domburg is een gezellige badplaats met leuke boetiekjes, winkels, terrasjes, eettentjes, strandpaviljoens en badhotels.
Het is vooral bekend van schilders als Pieter Mondriaan en Jan Toorop, die daar in hun tijd de inspiratie van het “Zeeuwse Licht” gingen opzoeken.
In dit verband is een bezoekje aan het Marie Tak van Poortvliet Museum, iets wat de ware kunstliefhebber gezien moet hebben.
DELTAWERKEN
Verder kunt u een bezoek brengen aan de stormvloedkering. Dit is het meest indrukwekkende waterkerende bouwwerk van Nederland en gelegen in de monding van de Oosterschelde. Het is tevens het grootste onderdeel van de Deltawerken
Op het voormalige werkeiland Neeltje-Jans waar de meeste onderdelen van de stormvloedkering zijn gebouwd, staat nu het Deltapark Neeltje Jans een informatie en attractiepark waar natuur, cultuur en techniek samenvloeien. Een zeehondenshow en rondvaart nabij de stormvloedkering maken hiervan deel uit.
SCHOUWEN-DUIVELAND
In navolging van de stormvloedkering , wil ik u in dit verband nog even wijzen op het Watersnoodmuseum te Ouwerkerk gelegen op het eiland Schouwen-Duiveland.
Deze is gevestigd in een aantal van 4 caissons, die hier geplaatst zijn om de laatste stroomgeul af te sluiten ontstaan bij de watersnoodramp van 1 februari 1953.